donderdag 3 januari 2013

Van Barcelona door Catalunya

Donderdag 3 Januari

De overtocht verliep zoals verwacht, lekker lezen op bed en niets doen. Ondertussen naar het restaurant om iets te eten, van slechte kwaliteit. Het stilt de honger en daar is ook alles mee gezegd. De boot tuft lekker door en je weet dat je 's avonds in Barcelona bent.
Na het aanmeren duurde het uren, voordat we  de boot mochten verlaten. Er was een zeer strenge controle op drugs. Alle auto's, bussen en vrachtauto's werden in het ruim gecontroleerd en daarna ook nog incidenteel op de kade. We zouden om 8 uur aankomen, we gingen om kwart over tien van boord. Al die tijd wachten. Schreeuwende kleine kinderen en druk pratende mensen. Niet echt leuk.
We hadden al een camping op het oog waar we natuurlijk ook laat aankwamen. Gauw de stekker in het stopcontact en dan zie je pas hoe duur het hier is. We moesten 39 Euro afrekenen voor een nacht, vergelijk dat met nog geen tien euro in Marokko.

Omdat we de Pyreneeën in willen, om nog even een paar dagen te skiën rijden we dwars door Catalunya. Het is mooi zonnig weer, veel kouder, maar geen sneeuw te zien. Fred moet half Januari weer aan de slag. Ook wat nare berichten gehad van vrienden en familie leden en dat geeft zorgen. We overwegen eerst nog om direct naar huis te gaan, maar er is niet veel dat we kunnen doen. Als we thuis zijn gaat het ritme van iedere dag weer meespelen en moet ik weer in de patiënten rol. Er staan de nodige controles gepland. Hier heb ik nog even geen zin in. (Kop in het zand:))De Pyreneen zijn indrukwekkend, de weg smal en bochtig. We stijgen en dalen als we door een kloof heen rijden.  Morgen kijken of we de lange latten kunnen onderbinden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten