vrijdag 23 november 2012

Nouan le Fusselier
Maandag 19 November.

Gisteren de hele dag door de regen gereden, mistroostig weer. We besluiten om rond drie uur naar een camping te zoeken. Helaas weer een niets opleverende tocht.  Onze strategie is ijzersterk. We rijden gewoon naar een camping en zetten de Airstream voor de ingang neer. We belanden in  Nouan le Fusselier. Een rustig plekje tegen een parkje aan. Er is iets verderop een camperplaats, daar halen we water en kunnen vuil water lozen. Officieel mogen wij niet op camperplaatsen staan, maar het is allemaal zo buiten het seizoen dat we vermoeden dat er niemand moeilijk over zal doen.

Eigenlijk zijn we beiden best moe en besluiten vroeg te eten en dan lekker onder de dekens te kruipen.

Vandaag was het een schitterende dag. De herfstkleuren zijn prachtig onderweg. De combinatie rijdt als een zonnetje ook in het bergachtige landschap van de Limousine. We komen langs prachtige vergezichten en mooie koeien waar de Limousine beroemd om is. We vermijden de péage zoveel mogelijk en het rijdt toch goed door. De temperatuur stijgt gestaag naar zo een 14 graden, dat belooft wat. We vinden een camperplaats in Donzenac, naast een wederom gesloten camping. Het is nog vroeg dus lekker even de benen strekken en het dorpje in. Het dorpje ligt hoog tegen de bergen aan en is een oud vestingstadje. Daarna tijd voor een biertje, het leven is goed! Als het weer morgen goed is blijven we  hier en gaan lekker wandelen.

Dinsdag 20 november.

We hebben tot een uur of tien getut. Ontbeten in bed en gewoon niets gedaan. Toen naar het VVV gelopen om te zien of er een campinggids te koop was. Helaas niets. Nu ja, dan volgen we gewoon onze strategie om bij een camping te gaan staan of op een camperplaats. Bevalt uitstekend, lekker rustig. Het gas gaat wel hard, omdat de temperatuur laag ligt. We herschikken de auto en gaan nogmaals door de gebruiksaanwijzing van de verwarming. Hij weigert af en toe en dan moet ik hem uit een aan zetten. Ook blijft de verwarmingspomp hangen en wil hij helemaal niet meer iets doen. Tijdens een wandeling vind ik een stenen bloempot, want als de verwarming eruit klapt hebben we toch nog iets om het mee warm te stoken. Bloempot op het gas en je hebt een kacheltje. Ook lekker voor buiten.

De zon laat zich regelmatig zien, het is hier zo groen en mooi. Morgen gaan we verder naar Sigean, 400 km te gaan. Daar is een wildpark waar we ooit eerder geweest zijn en ik wil dit best nog eens zien. Verder is de kust daar beroemd om zijn flamingo’s.

Rond een uur of acht begint er een en ander te piepen. Blijkt het display van de verwarming te zijn. Battery low. Vreemd want hij stond een half uur tevoren nog op 12.2Volt en is nu gedaald naar 10.2 Volt, de kritische grens voor de accu. Ik snap er niets van want we hadden kaarsjes aan en geen licht. Waar komt dit vandaan??? Snel de auto voor de Airstream gezet, motor laten lopen en de batterij gedurende een half uur weer opgekrikt. We hebben  nog weinig benzine in de auto. Is ook niet handig. Ben ik blij met mijn bloempot, want we krijgen het dan in ieder geval warm, mocht hij er helemaal mee stoppen. Wel het wordt een onrustige nacht, ik slaap niet echt lekker. Ga meerder keren eruit om de accu in de gaten te houden. Het is koud.

Woensdag 21 november 2012

De accu staat nog steeds laag, dus snel opbreken naar een benzinetank zoeken. Valt niet mee want de ene tank heeft alleen diesel, de andere is gesloten. Garmin leidt ons weer over bergweggetjes niet geschikt voor de Airstream. We koppelen af en ik rijd alleen verder om te tanken. De benzine prijzen liggen hier tussen de 1,43 en 1,55. Kan Nederland een voorbeeld aan nemen. We rijden om de beurt en zijn rond half vier op de camping in Sigean. De kachel loopt nu lekker rustig op stroom, lekker warm is het hier. Nog even wat boodschappen halen tot nu toe uit onze Hollandse koelkast gegeten.

We hebben lekker soep, een entrecote en een heerlijk yoghurt slagroom toetje met fruit. Lekker zo een driegangen dinertje. Dit is glamping volop.

Donderdag, 22 november

Na een rustige nacht, want we hebben elektriciteit, zijn we naar het Réserve Africaine de Sigean  geweest. (www.reserveafricainesigean.fr) Dit is een soort Beekse Bergen maar dan veel groter en met een andere populatie. We hebben veel dieren gezien, groot wild maar ook veel vogels. We waren jaren geleden hier ook al eens geweest en het is echt de moeite waard om hier verschillende landschappen (bv steppe, savanne, water etc) met de bijbehorende dieren te zien. Het was een zonnige dag, heerlijk weer. Een echte geniet dag. Morgen weer verder naar het Zuiden.Vrijdag 23 November

Verder naar het zuiden richting Barcelona. Het landschap verandert met het uur en de Pyreneeën duiken op aan de rechter kant. Magnifiek. Ook veel wijngaarden die in prachtige herfsttinten staan. De temperatuur gaat verder omhoog. 15 graden en de zon. De airco in de auto gaat aan, want het is echt warm. Barcelona is een pierenpot, auto’s van alle kanten die snel reageren, remmen, voorschieten en ga zo maar door. Zenuwen werk en Fred rijdt. We komen zonder kleerscheuren aan, bij een nog hogere emotionele temperatuur, op de camping Garrafer in Sidget.  Dit ligt 40 km ten zuiden van Barcelona. Morgen weer een relax dag of naar Barcelona of naar Tarragona. Zondag avond inschepen en we varen om 2400 uur.

Opmerking van Fred: Hoewel het wel ingewikkeld rijden was in Barcelona, vind ik de autorijders erg gedisciplineerd. Ik heb geen agressieve uitingen gezien. Men gunde mij de ruimte die ik nodig had. Ik was wel gaar toen we eenmaal op de camping aankwamen. Maar daar is het bier goed voor.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten