donderdag 29 november 2012

ChefchaouenDonderdag,  29 november
 
Het was een koude nacht  op de camping op 715 meter hoogte. Gelukkig deed onze kachel het erg goed en hebben we niets geleden. De douche is ‘s ochtends heerlijk warm. Wat een luxe.
We zijn naar Chefchaouen gelopen via een stijl bergpad, dat daarvoor is aangelegd. Beneden kwamen we in een andere wereld terecht. Een heuse Marokkaanse markt niet toeristisch. We zijn maar twee buitenlanders tegen gekomen. Er lag van alles, groente, fruit, brood, kleding, vis en ga zo maar door. Het was enorm druk met kopende mensen zowel mannen als vrouwen. Het merendeel traditioneel gekleed echt een sprookje.
 De huizen zijn wit blauw geschilderd. Het blauw dient om de vliegen buiten te houden. Prachtig houtsnijwerk op deuren en fantastisch kleurrijke tegels rond kozijnen. De huizen zijn hoog en op de bovenste verdieping wappert vaak de was. De straatjes zijn smal en als er een kleine vrachtwagen langs komt moet iedereen vluchten in een portiek.

We kopen groente, fruit, brood en vis. Het kost bijna niets en ik heb een tas vol eten voor nog geen 10 Euro. De vis was het duurste een kilo dorade voor 3 Euro. Heerlijke aardbeien en mandarijnen. Dat is smullen.
De weg naar boven is stijl en daar word ik warm van. De wind is hier gemeen koud, de zon heerlijk. Thuisgekomen drinken we mint thee en maken brood met aardbeien. Het kon slechter.
Fred heeft de koppeling schoongemaakt, omdat we gisteren niet van de trekhaak afkwamen. Pas met een hoop gedoe kwam de auto los. Het slot van de Airstream loopt ook niet lekker, dus die maar eens gesmeerd om te zien of het euvel zich wil laten verhelpen. De was hangt heerlijk te drogen in de wind. 

Onze oogstGeen opmerkingen:

Een reactie posten