donderdag 29 november 2012

TangerWoensdag 28 November

Vanmorgen vertrokken van Cap Spartel om naar Chefchaouen te gaan.  Dat is zo een 130 km. Fred rijdt en we moeten eerst half door Tanger. Weer een gekkenhuis met een hoog stress gehalte. Men stopt gewoon voor je neus midden op een grote doorgaande 80 km weg. Of je wordt links en rechts ingehaald. Dit is de Franse rijstijl, die je ook in Parijs tegenkomt. Niet zo erg met een kleine personenauto, maar helemaal niet leuk met een combi van bijna 12 meter. Fred moet een noodstop maken als het zich klemrijdt bij een stilstaande taxi.  Oef dat was kantje boord. De weg is wisselend van kwaliteit af en toe erg diepe gaten. We zien een bonte mengeling van mensen. Mannen met een lange jas (djellaba) aan en een kabouterpuntmuts. Vrouwen met hoofddoek in het zwart en traditioneel, maar ook vrouwen met een rechthoekige rood-wit gestreepte hoofddoek (de Fouta) en daarop een strohoed a la Mexicaanse sombrero. Heel kleurrijk. Veel wordt er per ezel vervoerd, arme beestjes. Of het zit in hoog opgetaste auto’s.
De stad leeft en er wordt veel aan ontwikkeling gedaan. Er worden veel huizen gebouwd, die er mooi en modern uitzien. Op de heuvels windmolens en er wordt hard aan de wegen gewerkt.
Langs de route zien we stalletjes met fruit en aardewerk. Af en toe een slager- stalletje waar de beesten buiten hangen.Het Rif-gebergte is indrukwekkend. Groen en wijds. Prachtig. De wegen erg stijl naar boven en we rijden zeer rustig, af en toe zelfs in de eerste versnelling, anders komen we niet boven. Lijkt Schotland wel. De auto is gelukkig strek genoeg voor dit soort werk en dat geeft vertrouwen. De benzine is hier niet duur (1,23 Euro), de camping kost 10 euro per nacht inclusief elektriciteit. We ontbreken aan niets in onze Airstream.  Douchen doen we gewoon hier binnen. De koelkast zorgt voor een koud drankje en we kunnen makkelijk eten goedhouden. Er komt net een fietser in djellabah de camping op. Petje af want het was zoo stijl naar boven.
Het winterzonnetje is heerlijk op de dag, de wind echter koud. We zitten dan ook al wat  hoger in de bergen. Doet aan de wintersport denken. Ondanks de verkeersstress toch weer een heerlijke dag. Morgen gaan we het dorpje in om kennis te maken met de lokale gebruiken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten