dinsdag 25 december 2012

EssaouiraMaandag 24 December

We lopen over het brede strand in de stralende zon, naar de stad, die zo een 3 kilometer weg ligt. Je merkt meteen, dat er veel Europese toeristen zijn, want je ziet blote benen en zelfs bikini´s. De plek is een gewilde plaats voor kite- en planksurfers. Aan het begin van het strand staan kamelen, paarden en quads. Iedereen nodigt je uit voor een ritje, maar het is niet opdringerig. Ook zijn er verkopers, die sieraden of zonnebrillen willen slijten.


 

De zee is redelijk rustig, ik geniet van een vader die zijn zoon leert plank- surfen. Na de nodige pogingen lukt het hem op de plank te staan. Pa helemaal trots. Er liggen veel grote schelpen met een vlezig levend beest erin. Geen idee wat het is, maar het is wel groot. Helaas ligt er ook een meeuw, die niet meer overeind kan komen. Ik geef hem water, maar kan hem verder ook niet helpen.
Essaouira is een havenplaats met nog een kleine werf. De schepen liggen in het dok. 


Essaouira heeft een gezellige binnenstad en het wemelt van de winkeltjes. Ook hier worden we weinig lastig gevallen. We kunnen lekker rondkijken, zonder meteen het gevoel te hebben iets te moeten kopen. Dit blijkt het “Europese” deel te zijn.

 We komen door een poort en zijn in een andere wereld: Marokko. De opbouw van de winkeltjes is chaotisch. Bij een slager hangt het vlees boven de koekjes van buurman bakker.

  


Bij de schoenmaker slaat Fred zijn slag met nieuwe instappers voor 12 Euro.
Op de vismarkt is het druk. Er liggen veel sardines, congre, roggen, dorade, inktvis, tonijn, haaien en een heleboel vissen, die ik niet ken. Het levert een kleurrijk plaatje op.
Als we weer bij de caravan zijn blijkt de accu aardig laag te staan. Waarom? Geen idee. We zetten alles uit en doen het met kaarsjes op tafel en een waterkan in de badkamer. Het is tenslotte Kerstavond. We zitten lekker te lezen met Frande kaas erbij: een heerlijk Kerstavond maal.


We besluiten de route omhoog iets te veranderen en rijden nu toch over Marrakesh, omdat die wegen beter zijn en ik genoeg heb van gaten in de weg of gehobbel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten