vrijdag 28 december 2012

Marrakesh Jardin Majorelle en het grote plein28 December 2012

Vanmiddag hebben wij een bezoek gebracht aan het Majorelle park. Het park is aangelegd door Jaques Majorelle in 1924. Het park werd in 1947 voor het publiek geopend. Het is een mysterieuze, surrealistische tuin, met planten die een speciale vorm hebben. Veel cacteeën en andere succulenten. Maar ook hoge palmbomen en bougainville, burgmansia en plumbago struiken. Na de dood van Jaques Majorelle hebben Yves Saint Laurent en Pierre Bergé het park aangekocht en er een stichting van gemaakt om de continuïteit te waarborgen. De as van YSL is hier verstrooid in 2008 en er staat een memorial ter nagedachtenis. 

 

  
  


 Daarna zijn we doorgelopen naar het grote plein Djemaa el-Fna. Hier treden artiesten op met muziek en dans (buikdanseressen). Er zijn aapjes, die voor een foto op je hoofd gaan zitten, slangenbezweerders en mensen die je handen willen beschilderen met henna. Genoeg te zien, ook koopwaar wordt aangeprezen. Er zijn kramen met honderden sinaasappels waar je sap kunt kopen, of thee stalletjes waar we een sterke gekruide gemberthee drinken en koek erbij eten, die smaakt naar een mixture van kruidnagel en speculaas kruiden. We zien eetstalletjes voor couscous gerechten, tahine of vlees spiesjes. Er lopen hier veel toeristen. Het is de attractie van Marrakesh, nog meer dan de souk. Ook is het plein een uitje voor de Marokkanen zelf.  
We realiseren ons dat het einde van onze reis in zicht is en hebben beide het idee dat de tijd is omgevlogen. Het is een zeer boeiend land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten