maandag 17 december 2012

Op weg naar TaroudantZaterdag 15 December,

Het is 280 km van Ouarzazate naar Taroudant . Met de caravan toch zeker zes uur rijden. Je kunt hier op de wegen geen snelheid maken. Dat heeft het voordeel dat je veel ziet. We nemen ook de tijd voor een lekkere kop koffie of een lunch. 
De bergen verdwijnen langzaam, de woestijngrond gaat over in een langzaam groener wordende bodem. Er zijn oasen waar de rivier loopt. De bevolking wordt meer welvarend en er zijn geploegde akkers met daarop meloenen, of de restanten van mais en graan. De vrouwen met takkenbossen op hun rug  worden vervangen door kar en ezel. De stadjes verkopen meer goederen en het is er drukker.

 We zouden naar Tourandant gaan, een ommuurd provinciestadje, maar daar is geen echte campingplaats alleen een parkeer-camper plaats. Daar heeft Fred geen zin in, dus rijden we door naar El Guerdana. De camping Le Jardin de la Koudya 14 km verderop. Het is een plaatje van een camping. We staan tussen de palmen en mandarijn boomgaarden. Er is een zwembad (te koud) met een idyllische tuin.  Het is al aan het schemeren als we aankomen, maar ik heb een wasmachine ontdekt. Dus snel de lakens en het dekbed wassen. Dit is een plek waar ik wel wil overwinteren, de vogels zingen en de bomen filteren het licht. In een woord, fantastisch. 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten