zondag 9 december 2012

Op weg naar Nekob

Zondag 9 December 


We verlaten Tinerhir en genieten van het mooie uitzicht boven op de berg.
We gaan richting woestijn, verder naar het zuiden. Op dit ogenblik zijn we in Nekob neergestreken, zo een 400 km vanaf de zee, 100 km vanaf Mhamid, waar de weg ophoudt en de woestijn begint. Daar willen we heen om de woestijnduinen te bewonderen. Het landschap is weer veranderd. De bodem vertoont meer zand dan gesteente. Bij de oase Palmbomen en lage vegetatie.

 De bevolking is donkerder getint, meer negroïde. Men kleedt zich hier ook anders, mannen met tulband zijn nu gewoon en vrouwen zwaarder gesluierd.
De tocht was  mooi, lange rechte wegen, soms slecht en soms goed te berijden. De slechte stukken zijn die delen waar het water onder of over de weg heen stroomt. Er zijn veel droge rivierbeddingen. De dorpen kleiner, her en der werd hard aan nieuwe huizen gebouwd. We zijn de eerste dromedarissen tegen gekomen. Ook meer geiten dan schapen, dat heeft natuurlijk te maken met de dorheid van het land.
   


      


Veel toeristen komen we niet tegen. Op de campings zijn we of de enige gast of delen we hem met hooguit een andere camper.
De auto ziet rood van het zand, die kunnen we op de camping afspuiten en dan weten we ook weer dat hij grijs is.

                           


 De camping heeft een prachtig blauw zwembad, maar het water is ijskoud. Er staan ook bedoeïen tenten op, voor de avontuurlijke gasten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten