dinsdag 25 december 2012

Van Massa naar Essaouira.Zondag, 23 December

Omdat we veel goeds hadden gehoord over Essaouira zijn we langs de kust daarheen gereden. De kust na Agadir doet denken aan de kust van Griekenland. Aan een kant de zee aan de andere kant hoge rotsformaties.  De zee is onwaarschijnlijk blauw.
 Het is heel warm. Je merkt de invloed van de grote stad. Er is veel meer lintbebouwing met toeristische pleisterplaatsen. Hotels, campings en dergelijke. Er staan veel appartementen te koop voor Duitsers. Die hebben Marokko ontdekt. Een en ander wordt in het Duits aangeprezen. Het is een landschappelijk aantrekkelijk gebied.

 Onder Essaouira vinden we de eerste Argan bomen en de daarbij behorende olieverkoop langs de weg. De olie is beroemd om zijn nootachtige smaak en zijn medicinale werking.We komen in de middag op de camping aan. Het is er vol, maar deze camping is zo geliefd, omdat hij op loopafstand van de stad ligt, dat de campers hutje mutje staan en wij dus ook. Helaas is er geen elektriciteit meer beschikbaar, dus binnen de kortste keren is de laptop leeg. Omdat er wel internet ontvangst is, kan ik via mijn tablet nog wat mails binnenhalen en weet zodoende dat alles thuis nog steeds goed is.  Het thuisfront blijft ons zorgenkind. 


We worden aangesproken door een jonge franse vader, die de Airstream zijn droomhuis vindt. Hij woont in een school en zou daar graag een Airstream inzetten. We wijzen hem op het Airstream forum waar veel tips voor dit soort projecten te vinden zijn.

Op de camping staan ook wat kleine tentjes. Ze worden bewoond door jonge lieden met dreadlocks. Een beetje hippieachtig vooral als s ávonds de gitaar erbij gehaald wordt. Later blijkt ook in de beschrijving te staan dat Jimy Hendrix hier geweest is en dat het een geliefde hippy locatie is. We zijn de enige caravan, over het algemeen zien we alleen campers. Die zijn waanzinnig populair. Vaak hebben ze achter de camper nog een voorziening voor een auto of motor. Sommige aanhangers zijn zo groot dat je de indruk krijgt, dat het hele hebben en houwen meegenomen wordt.

1 opmerking:

  1. Hoi. Wanneer begint de terugreis? Jullie hebben zo'n mazzel met al dat mooie weer. Ik heb geprobeert om je op je mobieltje te pakken te krijgen - maar ik kreeg iemand anders. Heb je een nieuw nummer?? \ik kijk regelmatig dus heb een ideetje hoe het gaat. Wens jullie een hele goede terugreis. Liefs en gelukkig 2013 als ik je niet spreek. An en Charlie

    BeantwoordenVerwijderen