woensdag 19 december 2012

Taroudant
 Maandag 17 December,

Vandaag nogmaals naar de souk geweest in Taroudant. Taroudant is een grotere ommuurde stad, niet toeristisch. Het is erg authentiek en hier waan je je in het sprookje van duizend en een nacht. Bij de parkeerplaats is een prachtig hotel (Riad) we lopen naar binnen en komen in Arabische sferen met veel tegelwerk, tapijten een binnentuin met zwembad en bananenbomen. Het ademt een weldadige rust en luxe uit.
Gisteravond heerlijk gegeten met Marc, Kim en de kinderen. Dat was erg gezellig. Marc heeft meteen aangewezen waar we moeten zijn voor allerlei zaken, zoals een treefje voor de gasvlam een slangetje voor de overloop van de kraan en wat andere dingen. We lopen langs specerijen, thee, koffie, kleding en aardewerk. Voornamelijk plaatselijke gebruiksvoorwerpen. Veel toeristische hebbedingen zie je hier niet evenmin toeristen. We slagen er niet in een cadeautje voor het thuisfront te kopen. Ik had graag iets voor de kleinkinderen gevonden.
We hebben lekker geluncht in een café. Tajine van kip, met een Marokkaanse sla. Koffie en thee en dit alles voor 7,50 Euro. Hebben we meteen ons avondeten gehad. Het is heerlijk.
Vandaag vinden we ook de eerste geiten in de boom. Als we een foto ervan maken komt de herder naar ons toe en moet er afgerekend worden. Men is nooit tevreden en vraagt alsmaar meer. Jammer, want het wekt toch irritatie op.
Het is vandaag erg warm, het kwik stijgt naar 27 graden. We gaan morgen richting zee naar de streek van Massa. Hier overwinteren veel vogels en het is een natuurgebied. Het is niet echt ver rijden, 150 km. Vandaaruit nemen we de grote weg richting Tanger. Hiermee vervalt waarschijnlijk het plan, om Marrakesh aan te doen. Reden om nogmaals naar Marokko te gaan hetgeen geen straf is.


 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten